Natural Jihlava Ume ocet, 500ml
Natural Jihlava Ume ocet, 500ml
Nejlevnější nabídky (8)
Popis produktu
Parametry produktu
Recenze
, zakoupeno v OchutnejOřech.cz
- výborný, při pravidelné konzumaci např do salátu je velmi zdravý
, zakoupeno v Via Naturae
Dávám do salátu
, zakoupeno v Via Naturae
spokojenost
Parametry produktu
Popis produktu
Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě. Vyrobeno přírodní fermentací. Tipy na použití:
- ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
- ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
- nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody
Výroba umeocta: Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
- Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
- V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
- Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
- Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
- Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Jak používat: Umeocet používáme v kuchyni na dochucování jakéhokoliv jídla (polévky, omáčky, luštěniny) dá se použít i do salátů a dressinků. Prostě kamkoliv dle fantazie.
Složení: UME švestky, mořská sůl (20,5%), Shizo (Perilla listy)
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota 79,1 kJ / 10,7 kcal
Tuky 0,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 4 g z toho cukry 0,6 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g
- Balení: 500 ml
- Země původu: MITOKU - dovoz z Japonska
NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č.. 1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních zakazuje označovat na výrobcích a místech, které výrobky prodávají (e-shop) zdravotní účinky produktu. Proto od 01.07.2013 nebude možné poskytovat tyto informace přímo na produktech.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Hodnocení produktu
, zakoupeno v OchutnejOřech.cz
- výborný, při pravidelné konzumaci např do salátu je velmi zdravý
, zakoupeno v Via Naturae
Dávám do salátu
, zakoupeno v Via Naturae
spokojenost
, zakoupeno v OchutnejOřech.cz
- Chuťově výborný s příznivými účinky.
, zakoupeno v zdravelevne.cz
Vynikající a zdravá pochutinka a zvláště i ted' na jaře, jinak si s ní celoročně, už nějaký rok, kapu a polévám kde co :-)
, zakoupeno v zdravelevne.cz
na saláty a omáčky mi chutná