Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo...
109 Kč
Doprava 55 Kč,Skladem
Garantovaný nákup z MJ - Krása a zdraví.
Seřadit:
Doporučené nabídky (2)
Skladem • 1 varianta100 Kč100 % • 229 recenzíDalší informace
Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo...
Tento produkt používám již asi 2 roky a jsem s ním velmi spokojená.Já i manžel jsme měli občas po některém jídle problém se zažíváním.Při užívání tohoto přípravku již problémy nejsou.Mohu vřele doporučit
Při výrobě (fermentaci) švestiček umeboshi vzniká jako odpadní produkt červená voda ume-su, neboli umeocet. Při moderním způsobu výroby se nakládají nesušené švestky, aby zbylo více tekutiny. Z chemického hlediska ale s octem nemá nic společného. Umeocet má slanokyselou chuť a i když má v názvu slovo ocet spíše nám pokrm osolí než okyselí. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů ve vstřebatelné podobě.
Vyrobeno přírodní fermentací.
Tipy na použití:
ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.
Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.
Jak používat:
Umeocet používáme v kuchyni na dochucování jakéhokoliv jídla (polévky, omáčky, luštěniny) dá se použít i do salátů a dressinků. Prostě kamkoliv dle fantazie.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Tento produkt používám již asi 2 roky a jsem s ním velmi spokojená.Já i manžel jsme měli občas po některém jídle problém se zažíváním.Při užívání tohoto přípravku již problémy nejsou.Mohu vřele doporučit
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • 1 varianta100 Kč100 % • 229 recenzíDalší informace